Idean tähän postaukseen sain Iltasanomien artikkelista "Maisa Torppa avoimena: Tämän takia otin silikonirinnat". Oli suoranaisesti virhe avata kyseinen "uutinen" ja lukea läpi kaikki miesten ihannoivat kommentit, mutta onneksi siellä oli myös muutama ihan järkeväkin kommentti. En ole siis menettänyt kokonaan uskoa miehiin, vaikka luottoarrow-10x10.png kyseiseen sukupuoleen on tietyissä asioissa kortilla. 

Suomiarrow-10x10.png tuo masentuneiden ja muiden mielenterveyshäiriöiden maa. En yhtään ihmettele, miksi siniristilipulla kuorrutettu maamme huokuu pahoinvoivista nuorista, tarkalleen ottaen nyt puhutaan 12-20-vuotiaista. Jopa nuoremmista, jos sikseen tulee. Tarkastelen tätä asiaa nyt omalta kantiltani. 

Muistan, kun ala-asteikäisenä tuliarrow-10x10.png satunnaisesti luettua kirjastossa nuorille tytöille tarkoitettua lehteä, demiä. Kiinnitin jo silloin huomiota, että kannessa oli alipainon rajalla oleva huippumalli, joka hymyili jokseenkin väkinäisesti kameralle. Rehellisesti mielipiteeni oli jo silloin, että "Tuollaisenko pitäisi olla lapsille ja nuorille hyvä roolimalli?". 

Toivottavasti monet nuoret ymmärtävät, että kyseisiä kuviaarrow-10x10.png muokataan erittäin rankalla kädellä. Milloin Victoria's secretin mallilta puuttuu muokkauksen jäljiltä käsi, milloin pakara. Eräs ystäväni sanoi kerran, että "Hän ei näe kuvanmuokkauksessa ongelmaa, kunhan kuvaa katselevat ymmärtävät, että kuvaa muokattu äärimmäisyyksiin". 

Valehtelisin, jos väittäisin, etten muokkaisi kuviani. Omat muokkaukseni tosin rajoittuvat eri filttereiden käyttöön, jotka tuovat kuviin syvyyttä ja täyteläisyyttä, jos niin voisi sanoa. 

Olen oman musiikkiryhmäni vanhin opiskelija, jonkinlainen roolimalli, tiedän että he joutuvat käsittelemään samoja asioita vanhempina. Olen tosin pyrkinyt kertomaan, että jokainen on hyvä sellaisena kun on, eikä tule antaa median vääristää maailmankuvaa. Vaikeaa se tulee olemaan, mutta uskon, että noissa pirpanoissa on sen verran ytyä, että pystyvät taistelemaan moisia ulkonäköhirviöitä vastaan.

Päällimmäinen syy ulkonäköpaineisiin on vain ja ainoastaan mediassa. Mietin usein, että ymmärtävätköhän mallitoimistojen pomot yhtään, millaisia vaikutuksia luurankomaiset mallit tuovat nuorille. Sitähän sanotaan, että "Ei niitä tule ottaa niin vakavasti", suurin osa nuorisosta mukaan lukien minä en pysty moiseen. Saa olla aika hemmetin hyvä itsetunto, jos moiseen pystyy, niin nostan hattua moisille vahvoille, oman elämänsä supersankareille. Päällimäisenä kuitenkin nousee kysymys "Miten siihen muka pystyy?", itsestä tuntuu siltä, että miten tässä maailmassa voi muka ikinä riittää kenellekään, ilman satunnaisia alemmuuskomplekseja ja itseinhoa. Molemmista on vaikea päästä eroon, vaikka kumppani kertoisi ties millaisia kohteliaisuuksia, niin ongelma on päässä, se on kasvattanut vuosien varrella sellaiset juuret, sitä voisi verrata vaikka vaikeassa paikassa olevaan aivokasvaimeen, jota on liki mahdoton leikata aiheuttamatta muita vaurioita. 

Selailen facebookia lähes päivittäin ja tykkään iltalehden sivuista ja satunnaisesti uutisoidaan jostain "Aidoista 50+-vuotiaiden vartaloista" , arvostan moisia artikkeleita ja sitä, miten jotkut mediat pyrkivät palauttamaan nämä vaaleanpunaisissa pilvissä kulkijat takaisin maan pinnalle. Miesten kirjoittamat kommentit ovat yleensä ihan järkyttävää luettavaa, halveksuvia ja rivien välistä kyllä pystyy päättelemään, että millainen ääliö siellä ruudun takana kirjoittelee. 

Naisen näkökulmasta en koe, että miehille syötetään samalla tavalla ulkonäköpaineita, kuin naisille. Ärsyttää muutenkin, kun tuntuu siltä, että ainoastaan kauniilla upeakroppaisilla on oikeus onneen. Viis ihmisistä, jotka ovat pyöreitä, eihän heillä ole tunteita, vaan ainoastaan seuraavaarrow-10x10.png ruoka-ateria mielessä. Ihmisten tulisi päästä niistä pilvilinnoista ulos ja ymmärtää, että jokainen ihminen on yksilö. Kukaan ei ole samanlainen, kuin se paras kaveri ja mikä tärkeintä, kukaan ei ole täydellinen.  Omasta mielestäni, jokainen elää kuten haluaa. Olit sittenarrow-10x10.png normaali, lihava, kurvikas, laiha. Sinä kelpaat juuri sellaisena kun olet, sinä olet oman elämäsi herra. Elä niin kuin haluat, älä anna kenenkään ikinä hyppiäarrow-10x10.png silmillesi. Ennen kaikkea, elä mieleistäsi onnellista elämää, sinä olet elämäsi tärkein ihminen.